Σταύρος Πετρακίδης

Σταύρος Πετρακίδης

Ο Σταύρος είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της CHAPS Developers από την ίδρυση της εταιρείας το 2001 έως σήμερα. Είναι ιδιαίτερα γνωστός για το ευρύτερο φάσμα τεχνογνωσίας και εμπειρίας που διαθέτει, καθώς και την πολυετή παρουσία στο χώρο της λογιστικής, των οικονομικών και τραπεζικών υπηρεσιών.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως Ελεγκτής σε μία εκ των 4 γνωστότερων εταιρειών στην Κύπρο, και έπειτα στον τομέα των οικονομικών υπηρεσιών όπου διετέλεσε υψηλόβαθμο στέλεχος στους μεγαλύτερους οργανισμούς της Κύπρου. Αργότερα, μεταπήδησε στον τραπεζικό χώρο με έντονη και πολυσχιδή παρουσία τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Το επόμενο βήμα ήταν η ίδρυση της δικής του εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, την οποία αργότερα μεταβίβασε σε μεγάλο όμιλο του χώρου. Η ίδρυση του ομίλου CHAPS Developers group, του οποίου διατελεί έως σήμερα μέλος του Διοικητικού συμβουλίου, αποτελεί ορόσημο, ενώ παράλληλα έχει διοριστεί ως μη εκτελεστικό μέλος σε δύο υπεράκτιες εταιρείες υπό τους κανονισμούς του CySec.

Αποφοίτησε ως ορκωτός λογιστής και είναι μέλος του συνδέσμου ορκωτών λογιστών (FCCA) καθώς και του Ινστιτούτου Ορκωτών Λογιστών Κύπρου (ICPAC).